Tänään olikin ihana ulkoilupäivä. Menimme lasten kanssa jo puoli kymmeneltä aamulla pulkkamäkeen. Minulla oli Nooa rattaissa ja Jesse yllätti jaksamalla vetää rattikelkassa siskon mäkeen. Muita lapsia ei mäessä näkynyt, joten lapset saivat laskea vapaasti. Olen onnellinen, että Jesse ja Tilda leikkivät hienosti keskenään, joskus tuntuu, että paremmin kuin kavereiden kanssa. Heillä oli tosi hauskaa. Ensiksi laskettiin rattikelkalla ja meidän 2- vuotias neiti on oikea hurja pää. Osaa jo ohjata kelkkaa ja kiitää niin lujaa, että äitiä hirvittää.

Jesse on selvästi rauhallisempi. Minäkin laskin muutaman mäen, mutta sitten katsoin parhaaksi antaa lasten touhuta omia leikkejään ja seurata sivusta. Nooa nukkui tyytyväisenä rattaissaan. Ihanaa, että poika nukkuu nyt tyytyväisenä pitkiä pätkiä putkeen aamupäivällä ja iltapäivällä. Vauvana nukkui aina vain puoli tuntia kerrallaan. Puolentoista tunnin päästä Jesse valitteli, että jalkoja paleltaa ja niinpä lähdimme kohti kotia. Tilda veti nyt vuorostaan rattikelkkaa ja kymmentä metri ennen kotiovea heittäytyi maahan makaamaan eikä taas suostunut liikkumaanmihinkään. On se kumma, että joka kerta on sama juttu tytön kanssa. Jesse teki varmasti samoin pienempänä, kummasti sen vaan unohtaa. Sain kuitenkin koko porukan houkuteltua juomaan sisälle kuumaa mehua.

Tildan nukkuessa päiväunia tutustutin Jesse tietokoneeseen ja poika oppi hetkessä käyttämään hiirtä. Pelasimme pelejä Pikku kakkosen -sivuilla ja löysimme myös Papunet-sivut, joilla oli tosi kivoja tehtäviä.

Välipalan jälkeen tuli isä kotia ja lähdimme koko porukka luistelemaan. Nooa nukutettiin rattaisiin ja lapsille luistimet jalkaan ja kypärät päähän. Jesse oli kokeillut luistelua jo edellisenä talvena. Nyt poika oppi pysymään pystyssä ja nousemaan ylös yhä uudelleen ja uudelleen. Liikkuminen oli vielä hieman vaikeaa, mutta mukavaa hänellä oli kuitenkin.

 

Tilda yllätti meidät täysin. Hän oli ensimmäistä kertaa jäällä ja pysyi heti pystyssä. Neiti luisteli hitaasti, mutta varmasti.

 

Uskomaton tahto oppia! Minäkin pysyin pystyssä ja luistelu oli tosi mukavaa. Ihanaa, että meillä on talvi ja vaihtuvat vuodenajat. En malta odottaa kun päästään hiihtämään ja laskettelemaan. Olen niin innoissani, että olen jopa hieman pettynyt, että lähdemme reilun viikon päästä Kanarialle. No mutta siellä odottaa tenniskentät ja uima-altaat!:)

Tänään kuitenkin iltapäivälehdessä peloteltiin influenssalla. Rokote suositeltiin otettavaksi niille, jotka aikovat helmikuussa matkalla. Meillä ei ole rokotetta ja tuskin enää otetaankaan. Nyt olenkin varma, että sairastetaan lomalla!:( On kurjaa, että media pelottelee taudeilla, tulee jotenkin ahdistunut olo. Kuitenkin vasta muutama yksittäistapaus on todettu. Kuitenkin uskon, että tauti leviää nopeasti, sillä rokotetta ei ole tänä vuonna kovinkaan moni ottanut.